20 Eylül 2017 Çarşamba

Hangi Kitap Türü Bana Göre ?

Hangi Kitap Türü Bana Göre ? 

  Bu sorunun cevabını kendinizde aramalısınız. Kitap zevki kişiden kişiye değişir ama bizim tavsiyemiz her türlü tadı almak, yani okuyabildiğiniz her tür size artı katar. Tabii benim de çok sevdiğim okumaktan zevk aldığım belirli bir tür var. Felsefi ve klasik kitaplar önceliğim. Bana göre herkes mutlaka felsefi ve klasik kitapları okumalı. Kitaplar bizi biz yapmada büyük ölçüt sahibidir. Tabii bunda felsefi kitaplar büyük rol tutar burada.

Halit Ziya Uşaklıgil - Mai ve Siyah


  Hayalleri olan bir gencin lise son sınıfta babasını kaybetmesiyle hayallerinin yıkılışı ve beraberindeki hayat mücadelesini anlatan bu romanda tüm duyguları beraberinde yaşayabileceksiniz. Okumanızı şiddetle tavsiye ettiğimiz, batılı anlamda ilk edebi eserimiz olan bu romandan hiç sıkılmayacaksınız.

  • İlk sayfaları sıkıcı gelebilir veya anlayamayabilirsiniz. Sakın ama sakın kitabı bu yüzden bırakıp atmayın. Nasıl bir film ilk 10 dakika sıkıcı gelir de sonradan akıcılığa kavuşur. Aynı onun gibi bir eser. Okurken kendinizden bir parça da bulacaksınız bu eserde. Hüzün,  sevinç tüm duyguları yaşayacaksınız. İyi okumalar. Takipte kalınız.

Kitapların Önemi

KİTAPLARIN ÖNEMİ

  Kitaplar günlük hayatımızda hayatımızı kolaylaştıracak, hayal gücümüzü zenginleştirecek, yeni bilgiler öğrenebileceğimiz şaheserlerdir. Günümüzde kitaplar diziler ve filmlere uyarlanabiliyor. Bizim tavsiyemiz önce kitabı sonra dizi ya da filmi izlemek. Çünkü filmler ve diziler kitabın yüzde 30 gibi bir bölümünü ele alıyor. Kalan ayrıntılar çok daha önemli. Herkesin sevdiği bir tarz vardır. Sevdiği bir yazar vardır. Kitapların günümüzde önemi halen anlaşılamamış. Okuma oranı halen az durumda. Blogu açma amacımız çok az bir kesimde olsa kitap severlere yeni bir kitap seçiminde yardımcı olmak. Mutlaka kitap okuyun ve okutturun. Sizi kültürleştirir ve geliştirir.

12 Eylül 2017 Salı

Hıfzı Topuz - Elbet Sabah Olacaktır


  "Özgürlük şairi Tevfik Fikret’in romanı..."
  • Tevfik Fikret'i herkes sever. Peki ya hayatını merak ettiniz mi ? Onun hayatına dahil olmak için mutlaka okumanız gereken bir eser.
  • Tevfik Fikret çok usta bir şairdir. 
  • Sizi Tevfik Fikret'in hayatına davet ediyorum. Şiddetle hemde. Saygıyla, sevgiyle ve özlemle anıyoruz..

10 Eylül 2017 Pazar

Stefan Zweig - Satranç



  •   Tek solukta bitirebileceğiniz mükemmel bir kitap. Bu kitabı okuduktan sonra satranç oynamak ister misiniz bilemiyorum. Satrancın 'S'sini bilmeyen bir adam nasıl olur da bir dünya yıldızı olur? Satranç oynamadan satranç öğrenilir mi ? İşte bu adam öğreniyor. Bir satranç kitabını okuyor. Kafasında sanal satranç oyunu kuruyor adeta. Psikolojisi bile bozuluyor. Bu adam satrançta o kadar ustalaşıyor ki.. Dünyanı şampiyonunu kitaptan öğrendikleriyle yeniyor. Ben hayran kaldım. Size de şiddetle tavsiye ediyorum arkadaşlar..

9 Eylül 2017 Cumartesi

Aldous Huxley - Cesur Yeni Dünya



  • Bilim kurgu, distopya türünde bir eser. Oldukça akıcı ve bir solukta bitirebileceğiniz bir kitap.
  • Bu eserin filmi de yapıldı. Sanırım kısa filmdi. Mutlaka izleyin demek isterdim lakin vasat bir film. Kısa olmasına rağmen vaktinize yazık edersiniz. Amma ile izleyeceğim merak ettim diyorsanız ona bir şey diyemem arkadaşlar. Cesur Yeni Dünya.. Takipte kalınız.. Teşekkürler..

George Orwell - 1984



  • En çok satılan kitaplar arasında yeri hiç değişmedi. Bizde okumanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. 
  • George Orwell'in en çok okunun kitabı diyebilirim. Okumayan kalmamıştır belki de.. Hiç sıkmıyor. Mutlaka kitaplığınızda bulunması gereken bir eser. Ben çok sevdim. İnanın buraya yazdığım her kitap çok kaliteli zamanınızı çalmayacak kitaplar.. 
  • Kitaplarla kalın ve de beni de takipte kalın. :) Sizleri seviyorum..

7 Eylül 2017 Perşembe

Platon - Sokrates'in Savunması

  

  • Tek seferde bitirebileceğiniz güzel bir eser. Sokrates için çok üzülmüştüm.
  • Mutlaka kitaplığınızda bulunması gereken bir eserdir kendileri. Sokrates büyük filozof.. Bu kitapta ne kadar iyi ve büyük bir filozof olduğunu anlayacaksınız bana hak vereceksiniz.
  • Kitaplarla kalınız. Takipte kalın yeni kitaplar sürekli eklenecektir. Belki de sizler için kitaplar hakkında söyleşi de yapabilirim. Teşekkürler.. :)

George Orwell - Hayvan Çiftliği


  • Mutlaka kitaplığımızda bulunması gereken bir kitaptır. Eleştiri  türünün başyapıtı olarak bilinir.
  • Hayvanları hiç böyle görmemiştiniz. Hayvanlar aracılığıyla verilen mesajı anlayabilecek misiniz?
  • George Orwell bize mesajları çok derinden çok inceden veriyor. Alıcısı belli..:)
  • Takipte kalın. İstediğiniz kitap eleştirisi varsa eğer okumuşsam eleştiri yapabilirim. Ödevleriniz filan da olursa en kısa sürede yardımcı olmaya çalışırım. 

5 Eylül 2017 Salı

JOSE SARAMAGO - KÖRLÜK



  
  • Mutlaka okunması gereken kitaplardan bir tanesi. Sebepsiz yere kör olan insanların hikayesi anlatıyor. 
  • Bazen okurken kafayı yiyebilirsiniz. Kafanız büyük ihtimalle bazı yerlerde karışacak. Söyleneceğiniz sinirleneceğiniz bölümler var.
  • Spoiler vermek istemiyorum böylesine güzel bir eser için. Okuyun dediklerimi anlayacaksınızdır.
  • Kitaplarla ve sağlıcakla kalın. Önerilerinizi alabilirim. Yazar olmak isteyen varsa başvuru da bulunabilir. Teşekkürler ediyorum hepinize. :)