20 Aralık 2017 Çarşamba

Dostoyevski - Yeraltından Notlar



    Dostoyevski dünyada en çok sevilen yazarlar arasında. Her romanı derinden bir etki yaratıyor.
    Suç ve Ceza kitabını okumayanınız yoktur diye listeye eklemedim. Yeraltından Notlar adlı kitabı 1864 yılında yayımlamıştır Dostoyevski. Yaratıcılığını konuşturmuştur bu eserde. Hasta isimsiz bir karakterin kendini neden yeraltına kapattığını anlatıyor bu kitap. Ben heyecanla okudum. Sizinde heyecanla okuyacağınızdan eminim. İyi okumalar. :)

14 Aralık 2017 Perşembe

Knut Hamsun - Açlık


  Sıradaki kitap önerimiz psikoloji sever kişilere geliyor. Psikolojik kitaplar ağır olabiliyor, herkes anlayamayabiliyor. Bu nedenden dolayı psikoloji sevmeyen insanlar uzak dursun bu kitaptan. Gerçi bu kitap çokta ağır değil. Herkesin anlayabileceği düzeyde bir kitap. Dünya'da en çok sevilen psikolojik kitaplar arasında yer alıyor açlık kitabı. Mutlaka okumanız gereken bir eser. Kitaplığınızda mutlaka bulunmalı.
 
  Norveçli yazar olan Knut Hamsun'un en önemli ve en tanınan romanıdır açlık. Bu romanda yazarın gençlik yıllarında yazar olmak için gösterdiği çabalar ve mücadeleler yer alıyor. Açlığın dehşet en korkunç derecede yaşayan bir yazarın öyküsüdür açlık. Açlık kahramanı fiziksel ve ruhsal yönden çok kötü etkiliyor. Yazarımızda bu konuyu üst düzeyde işlemeyi başarabilmiş. Daha fazla konuşursam spoiler vereceğim. Bu sebepten ötürü iyi okumalar diliyorum şimdiden. :)

6 Aralık 2017 Çarşamba

Karanlık Öyküler - Stephen King

   Korku kitapları sevenler için sıradaki önerimiz. Korku kitabı yazma konusunda en iyisi bana göre Stephen King. Çünkü adam yazarken yaşıyor. Bu da öykülerini ilgi çekici yapan tarafı. Okurken sizi içine çekiyor. Korku ve gerilimi sizde beraber yaşıyorsunuz. Zaten bir eseri gerçek anlamda eser yapan şey okuyucuyu kitaba dahil etmesi. Yazarımızda bunu son derece mükemmel başarıyor. 1408 adlı bir film vardı. O gerçekten korkunç ve gerilim doluydu. İzleyeniniz vardır mutlaka. Böyle bir senaryo olamaz yani. Psikolojim bozulacak diye korktum izlerken. Bu kitabın içinde 1408 adlı filmin öyküsü de var. Bu kitabı mutlaka okuyunuz korku severler. İyi okumalar. Kitaplarla kalınız. :)

Herman Melville - Moby Dick

    Deniz'i sevenlerin bayılarak okuyacağı bir kitaptır Moby Dick. Soluk soluğa okuyacağınız bir kitaptır Moby Dick. Yazarımız Herman Melville.  New York'lu yazar kalemini çok güzel konuşturmuş bu eserde. Uzun zaman unutulmuş bir yazar olmuş ama Moby Dick'i yazana kadar. Kitaplığınızda mutlaka bulunması gereken bir eserdir. Hırçın okyanuslara yelken açacaksınız bu eserde. Hırçın dalgalar.. Moby Dick adında bir dev balinanın peşine düşüyor kahramanlarımız. Olaylar da cabası.. Pek çok kez beyaz perdeye uyarlanmıştır Moby Dick. Okurken kendinizi kitabın bir karakteri olarak göreceksiniz. Üzüleceksiniz bazı bölümlerde. En sevdiğim kitaplar arasındadır. Sizinde okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. İyi okumalar. Kitaplarla kalınız. :)