3 Ekim 2017 Salı

Kitap Okumanın Yararları

  Okumak güzel şey. Okuyan bir insan, olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenir. Kendine olan güveni artar. Düşünce hazinesini geliştirir. Geniş bir bakış açısı elde eder. Olayları daha titizlikle inceler ve görmediklerini yani gözden kaçırdıklarını görür.
 
   Zengin kelime dağarcığına sahip olur. Bu sayede bir konuşma esnasında kelime oyunlarına başvurarak etkileyici bir konuşma yapısına sahip olur. Her alanda kazanır. İnsanların ilgisini çeker. İnsanlar ile temasları güç kazanır. Daha fazla kelimeyle düşünür. Kültür düzeyi  baya bir yükselir.

   Boş zamanlarını boş işlere ayırmadan geçirmek için gerekli bir ihtiyaçtır kitaplar. Toplum içinde etkili bir kişiliğe sahip olmak için araçtır kitaplar. Öyle dediğim için yanlış anlaşılmasın ama kişiler toplum için değil kendisi için okumalıdır. Öğrendiği bilgi tabii ki topluma fayda sağlayacak lakin en büyük katkı kendisine olacaktır. Bu yüzden kendiniz için okuyun. Eğitim seviyenizin artması için okuyun yani kendinizi eğitmekte bir araçtır kitaplar. Kitap okuyarak zaman geçirmek zamanı altına dönüştürmek demektir. Yanlış anlaşılmasın kitaplar altından daha değerlidir. Her zaman kitaplarla kalın, kitaplarla uyuyun ve kalkın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder