6 Ekim 2017 Cuma

Ken Kesey - Guguk Kuşu



   Ken Kesey ismini duydunuz mu veyatta Guguk Kuşu adlı filmi? Bu senaryo nereden geliyor diye düşündünüz mü hiç? Dünya edebiyatında birçok kitabın filmi yapılmıştır. Ama sadece bir kısmı başarılı olmuştur. Bana filmi başarılı olan bir kitap öner deseler Guguk Kuşu adlı kitabı önerebilirim. Tabii bu zamanda Herkesin aklına Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi veya Hobbit gelecektir. Guguk Kuşu çok başarılı bir kült film olmuştur. İzlemenizi tavsiye ederim lakin kitabını okuduktan sonra. Filmi izledikten sonra kitabı okumanın pek bir anlamı olmaz maalesef. Film kitabın dışına çıkmıyor. Orijinal öyküsüdür eserin.

   Günümüz insanının toplumla olan çelişkilerini, sorunlarını işleyen ortaya koyan bir kitap. Toplumun mu kendi keyfine göre yaşayanın mı dediği olacak? İşte bu sorunun cevabı bu kitapta yer alıyor. Bir akıl hastanesinde özgür kişilerle otorite kurmaya çalışan bir üst kademe yani yönetimin arasındaki macera mücadele anlatılıyor romanda. Son derece güzel ve ustalıkla yazışmış bir eser.

   Ken Kesey'in ilk eseri olan Guguk Kuşu satış rekorları kırmıştır. Ken Kesey bu kadar çok tanınmasının en büyük nedeni şüphesiz bu kitap olmuştur. Önerilerimi takip etmeye devam edin. Tabii benim sevdiğimi sevmenizi beklemiyorum. Önerdiğim kitaplar oldukça başarılı eserlerdir. Takipte kalınız. Teşekkür ederim. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder