20 Ekim 2017 Cuma

Toplu Kitap Önerileri

  Merhaba Arkadaşlar bu önerimde Türk Edebiyatının şahane eserleri yer alıyor. Okumaktan keyif alacaksınız. Edebiyatımızın çok zengin. Maalesef Türk kitapları pek okunmuyor. Bu eserlere bakmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

  • Büyük Saat - Turgut Uyar
  • Ruh Adam - Hüseyin Nihal Atsız
  • Troya'da Ölüm Vardı - Bilge Karasu
  • Beyaz Kale - Orhan Pamuk
  • Yaza Yolculuk - Tomris Uyar


   Önerilerde biraz geciktim biliyorum. Önemli işlerim vardı. Ayrıyetten sizler için en iyisini araştırıyorum. Blog yazmayı çok seviyorum. Takipte kalınız. Bol bol kitap okuyunuz. iyi eğlenceli okumalar diliyorum. :)

8 Ekim 2017 Pazar

Kitap Önerileri Hakkında

 Evet arkadaşlar bir karar aldım. Kitap önerilerini artık toplu olarak paylaşacağım. Böylesinin daha iyi olacağını düşünüyorum. Seveceğiniz tarza kitaplar arıyorum. Eğer toplu öneri istemiyorsanız yorum yaparak belirtebilirsiniz. Toplu kitap önerilerinde en az 4-5 kitap olacak. Her kitap hakkında ayrıntılı bilgiler yer alacak. İyi ve kötü yanları da artık belirtilecek. Bu sayede seçim yapmanız kolaylaşacak. İstediğiniz kitaplar hakkında da incelemeler yapabilirim. Şimdilik benden bu kadar. İyi okumalar. Sağlıcakla kalınız :)

6 Ekim 2017 Cuma

Hangi Burç Hangi Kitabı Okumalı?

UYARI!   Bu yazımız oldukça eğlenceli ve kitap önerileriyle dolu.

   BALIK burcundan başlayalım isterseniz. Balık burçları sempatik ve hassas oldukları için Goethe'den Genç Werther'ın Acıları adlı kitabı okuyabilirler. Bu tarzda kitapları okuyabilirsiniz. Balık burçları Goethe ile uyumlusunuz. Adı enteresan yazar komik. :D

   KOVA burcundan devam edelim.. Kova burcu olan insanlar genelde entelektüel ve idealisttir. Bu bağlamda size önereceğim bir kitap var. Stephen Hawking'den Zamanın Kısa Tarihi tam size göre bence. Okurken kendinizi bulacaksınız. Sıkılmayacağınızdan eminim. İyi okumalar. :)

   OĞLAK burçları burada mı? Oğlaklar çok çalışkan ve güvenilirdirler.. Oğlaklara önerim ise Chuck Palahniuk'tan Dövüş Kulübü tam size göre. Kitabı okurken yaşayacaksınız. iyi okumalar. :)

   YAY burcundan devam ediyoruz.. Yay burçları neşeli ve felsefik bir kişiliğe sahiptirler. Yay burçlarına önerim ise Friedrich Nietzsche'den Böyle Buyurdu Zerdüşt. Tam yaylara göre bir eser. İyi keyifli okumalar. :)

   AKREP burçları sıra sizde arkadaşlar.. Akrepleri nasıl biliriz? Cazibeli ve dikkatlidirler. Sizin kitabınız ne? Ne seversiniz siz. Tabii ki de dikkatli bir kişiliğiniz olduğu için Stefan Zweig'den Satranç sizin kitabınız. İyi ve keyifli okumalar. :)

   TERAZİ burcuna geldik.. Teraziler oldukça çekici ve uyumlu insanlardır. Size önerebileceğim çok kitap var. Diğer burçlara da vardı lakin ince eleyip sık dokuduk ve hepinize bir kitap seçtik. Sizin kitabınız ise Mülksüzler.. Yazarı ise Ursula LeGuin. İyi ve keyifli okumalar. :)

   BAŞAK burçları sizdeyiz şimdi de.. Başaklar oldukça şık ve titizdirler. Sizin ruh halinize göre çok iyi bir kitap biliyorum. Mükemmel Olmamanın Hediyeleri adlı eser. Yazarı ise Brene Brown. Çok keyif alacaksınız. İyi okumalar. :)

   ASLAN burçları neredesiniz? Cömert ve fedakar aslanlar.. Sizin için çok özel bir seçim yaptık. Yusuf Atılgan'dan Aylak Adam. Tam size göre bir roman. Okuyun dediğimi anlayacaksınız. Keyif verici güzel okumalar diliyorum. :)

   YENGEÇ ahalisi şimdi size geldik. Sizler çok anaç ve yaratıcısınız. Sizin kitabınızı seçmek oldukça zor oldu bizim için. Bu satırları yazarken seçim için ayırdığım zaman geliyor aklıma.. Sizin kitabınız ise Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu. Yazarı ise Stefan Zweig.. Keyif verici güzel okumalar diliyorum. :)

   İKİZLER burcu burada mısınız? İkizler burcu mantıklı ve zekidir lakin ben mantıklı ve zeki olmayan ikizler burcu tanıyorum.. İkizleri çözmek zordur. Bu yüzden mantıklı ve zekidir tanımı tam oturmamış ikizlere. Sizin kitabınızı seçmekte çok zorladı bizi. Size önerim Albert Einstein'dan Fikirler ve Tercihler. Güzel okumalar. :)

   BOĞA burcuna gelmişiz şimdi de.. Boğalar siz çok kararlı ve yeteneklisiniz. Haa bir de inatçı. Size seçtiğimiz kitapta tam size göre. Nikos Kazancakis adlı yazardan Zorba. Keyifli okumalar diliyorum. :)

   KOÇ burcuna geldik şimdi de.. Koçlar eğlenceli insanlardır. Koçlar lider özelliklidir. Öncü ve maceracı olarak bilinirler. Sizin kitabınızı seçmek pek zor olmadı aslında. En kolay sizin kitabınızı seçtik. Kolay seçmemiz sizin basit insan olduğunuz anlamına gelmesin sakın ha. :D Sizin kitabınız ise Adam Fawer'dan Olasılıksız.. Tam size göre bir kitap. Keyif verici güzel okumalar diliyorum şimdiden. :)


  • Burada burç özelliklerinize göre kitap önerdik sizlere. Yorumlarımızdan ötürü kusura bakmayın. Sizleri seviyoruz. Bu yazıyı iki kişi hazırladığımız için çoğul olarak konuşuyoruz. Takipte kalınız. İyi güzel kitaplı günler diliyoruz hepinize. :)



Ken Kesey - Guguk Kuşu



   Ken Kesey ismini duydunuz mu veyatta Guguk Kuşu adlı filmi? Bu senaryo nereden geliyor diye düşündünüz mü hiç? Dünya edebiyatında birçok kitabın filmi yapılmıştır. Ama sadece bir kısmı başarılı olmuştur. Bana filmi başarılı olan bir kitap öner deseler Guguk Kuşu adlı kitabı önerebilirim. Tabii bu zamanda Herkesin aklına Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi veya Hobbit gelecektir. Guguk Kuşu çok başarılı bir kült film olmuştur. İzlemenizi tavsiye ederim lakin kitabını okuduktan sonra. Filmi izledikten sonra kitabı okumanın pek bir anlamı olmaz maalesef. Film kitabın dışına çıkmıyor. Orijinal öyküsüdür eserin.

   Günümüz insanının toplumla olan çelişkilerini, sorunlarını işleyen ortaya koyan bir kitap. Toplumun mu kendi keyfine göre yaşayanın mı dediği olacak? İşte bu sorunun cevabı bu kitapta yer alıyor. Bir akıl hastanesinde özgür kişilerle otorite kurmaya çalışan bir üst kademe yani yönetimin arasındaki macera mücadele anlatılıyor romanda. Son derece güzel ve ustalıkla yazışmış bir eser.

   Ken Kesey'in ilk eseri olan Guguk Kuşu satış rekorları kırmıştır. Ken Kesey bu kadar çok tanınmasının en büyük nedeni şüphesiz bu kitap olmuştur. Önerilerimi takip etmeye devam edin. Tabii benim sevdiğimi sevmenizi beklemiyorum. Önerdiğim kitaplar oldukça başarılı eserlerdir. Takipte kalınız. Teşekkür ederim. :)

5 Ekim 2017 Perşembe

Lois Lowry - Seçilmiş Kişi



   Lois Lowry, bu yazarı kaç kişi duydu. Bende ilk defa duydum. Size katılıyorum. :) Çok sevdiğim bir eserdir Seçilmiş Kişi. Bana Harry Potter'ı hatırlatıyor. O da seçilmiş kişiydi.. Böyle dedim de Harry Potter okuyasım geldi. Bir kitabı birden fazla okumak daha iyi anlamak demektir, zaman kaybı değil kazanımdır bana göre.
 
   Seçilmiş Kişi çok güzel bir romandır. Okumayanınız çoktur eminim. Şiddetle tavsiye ediyorum. Kitaplığınızın seveceği bir eser.
 
    Konusuna gelince.. Zaman belirsizdir kitapta. Kitabın gelecek zamanın bir topluluğunda geçtiğini anlayacaksınızdır. Eser, Jonas'ın eski zamanlarda yaşamakta olduğu ve tüm insanların işinin gücünün belli olduğu oldukça gelişmiş lüks bir köyde geçiyor. Eğitim sistemi oldukça baya bir yani gelişmiştir. Her insanın kendine has özellikleri var eserde. Yetenekleri doğrultusunda bu insanlar iş sahibi oluyor. Böyle işte. :D

   Sonuç olarak. Konusu pek cazip gelmemiş olabilir. Kitabın özetini mi yazayım yani. :) Okuyun çok güzel bir kitap. Takipte kalın kitapların devamı için. Sizleri seviyorum. Teşekkürlerimi sunuyorum.. :)

Şiir Kitabı Önerileri



 

Hep roman öneriyorsun diyenlere haksızlık olmaması için şiir kitabı önerilerine de başlamaya karar verdim. Şiir deyince aklımıza çok yazar geliyor. Atilla İlhan, Nazım Hikmet, Can Yücel, Cahit Sıtkı Tarancı ve dahası.. Benim ilk önerim Atilla İlhan'dan geliyor. Atilla İlhan'ın efsane, ustalık kokan eseri. Ben Sana Mecburum.. Şiir severlerin belki de en sevdiği eser olabilecek düzeyde. Kalpten, kalbin ortasından gelen sözcükleri dökmüş satırlara Atilla İlhan.. Böylesine büyük bir üstadı sizlere önermek gurur verici. Atilla İlhan'ı saygıyla, sevgiyle ve özlemle anıyoruz. Çok güzel satırlar ve sözcükler bıraktı bizlere gitmeden önce. Biz sana mecburmuşuz büyük üstat.  Çok teşekkür ediyoruz bize böylesine güzel eserler bıraktığın için..



  • Sevgili blog takipçilerim sitemizden memnunsanız eğer daha fazla kişiye ulaşmasını sağlarsanız beni çok mutlu etmiş olursunuz. Sizin talebinize göre öneriyorum sonuçta. Ziyaretçi sayısı az olduğu zaman üzülüyorum. Sizler varsanız bende varım. Kitap haricinde sormak istediğiniz herhangi bir sorunuz varsa sorabilirsiniz. Her konuda size yardımcı olmaktan zevk duyarım. Teşekkürler :)

Nikolayeviç Tolstoy - Anna Karenina


  Rus edebiyatının usta ünlü ismi Tolstoy'un kaleminden.. Tolstoy bu eserinde, bireyleri birer birer ruhsal açıdan incelemiştir. Bu sayede romanına psikolojik bir nitelik kazandırmıştır. Roman toplam 8 bölümden meydana gelmektedir. Kitapta karakterlerin yaşamı ve bunların aralarındaki ilişkiler derinlemesine ele alınmıştır. Bir evliliğin meydana getirdiği mutlulukla evlilikteki yasak aşkın sebep olduğu yıkım anlatılıyor. 19. yüzyıl rus toplumuna, yaşam stillerine, eğitim problemlerine, aile düzenlerine, kadınlara, köy yaşamı gibi pek çok bilgi bulunuyor bu kitapta. Bende okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Dünya'nın en iyi klasik eserlerinden biri olduğuna hiç şüphem yok. Tolstoy döktürmüş baya. Usta yazar, üstat diyorum kendisine.. Teşekkürler Lev Nikolayeviç Tolstoy Üstad..

İyi Bir Okur Olmak İçin

İyi bir okur olabilmek için iyi düşünebilmek gerekiyor. Kitapların da seviyesi var. Herkes minimum seviyeden başlamıştır okumaya.

İyi bir okur nasıl olur?
- iyi bir okur birikimlerle olur. Alt seviyeden üst seviyeye doğru hayatı boyunca seviye atlar okur.

Yazarlar yazarken onurunu düşünür mü?
- Düşünmedim diyen yazar yalan söylüyordur bence. Çünkü yazar eserini okunsun diye yazıyor sonuçta.

Yazar neye göre yazar?
- Okur neyi beğeniyorsa ona doğru yönelir bence. Çünkü okur her zaman beklenti içerisindedir. Öğrenme isteği içerisindedir.

Sonuç olarak iyi bir okur olabilmek için yazarlarında iyi bir yazar olması gerekiyor. :)

4 Ekim 2017 Çarşamba

Yazar Olmak İçin

    Yazar olmak için öncelikle çok okumak gerekiyor. Çok iyi bir yazar özgün olabilen bir yazardır.  Okumadan yazar olmaya kalkarsanız belki de yazdıklarınızı bir başka yazar yazmıştır? Tabii aynı düşüncelere sahip olabilirsiniz lakin bu düşünceleri farklı bir şekilde kendinize göre yoğurmak zorundasınız. Özgün yazar olursanız ancak başarıya ulaşabilirsiniz. Roman yazarı, deneme yazarı, eleştiri yazarı, köşe yazarı, hikaye(öykü) yazarı ve benzeri şekilde bir yazar olabilirsiniz. Mükemmel bir yazar olabilmek için çok iyi düşünce yeteneğine sahip olmalısınız. İyi düşünceler insanları etkiler. Farklı düşüncelere sahipseniz yazar olabilirsiniz.
   
    Türk yazarları mutlaka okuyun. Onlardan ilham alın ki Türk edebiyatı gelişebilsin. Türk edebiyatı çeşitli dönemler yaşamıştır. Bu dönemlerde yazarlar kendi aralarında doğru gerçek edebiyat hangisidir bunun tartışmasını yapmışlardır. Türk edebiyat tarihini incelemenizde fayda var. Oldukça yararlı kazanımlar elde edeceksiniz. Türk edebiyatı çok zengindir. Yazarlarımız da bir hayli fazladır.

     Dünya edebiyatını da inceleyin. İncelemeyin demiyorum. Lakin önceliğiniz Türk edebiyatı olsun. Sonra etkili çok kuvvetli batı eserleri de var. Baş yapıtlara mutlaka bakın.

     Sadece roman değil tüm türlere yani hikaye(öykü), eleştiri, anı gibi tüm türlere yoğunlaşın. Kendinizi mutlaka bir türe adayacaksınız. Kalemi insanın yazacağı türü seçer bence. Yazma yeteneğini doğru kullanabilirseniz eğer çok güzel sihirbazlıklar yapabilirsiniz kaleminizle.

     Elektronik ortamlarda yani sosyal medyada bile yazar olabilirsiniz. Belki de yazdıklarınız tutar da fenomen bile olabilirsiniz. Twitter bunun için çok uygun bir araçtır.

    Yazı yazmakta bir dildir. Bu dili güzel kullanmak gerekir. İnsanların beğeneceği şekilde. Yazmak güzel şey.

     Bu yazımda yazar olmak isteyen insanlarımıza yardımcı olmaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

En Sevilen Kitap Türleri

Ülkemizde kitap okuma oranı yükseleceğine düşüyor maalesef. Bunu da yapılan anketler gösteriyor. Ülkemizde en çok okunan kitap türleri hakkında yazı yazmam bile komik kalıyor. Türkiye'de 16-20 yaş arası kadın nüfusu aşk kitaplarını tercih ediyor. Erkeklerde 16-20 yaş arası ise felsefik kitapları seçiyor. İlerleyen dönemlerde her iki nüfus ortak noktada buluşuyor. 20 yaş sonrasında iki nüfusta ağırlıklı olarak klasik ve felsefik kitaplara yöneliyor. Fantastik kitapları okuyan nüfus oranı da az değil. Genelde fantastik kitap okuyan nüfusun yaş ortalaması 18 yaşın altında seyrediyor. Büyüklerimiz arasından 100 kişiden 1 kişi yani 100e 1 kişi kitap okuyor görünüyor. Kitap okumanın yaşı olmaz. Kitabı genci yaşlısı çoluğu çocuğu okumalı, okutturmalı. En çok okunan türleri şöyle listeleyen.

  1. Felsefik 
  2. Klasik 
  3. Aşk
  4. Fantastik 
  5. Psikolojik 
  6. Tarih 
Tarih kitaplarına yeteri kadar önemi vermiyoruz maalesef. Tarihimizi araştırmak kadar zevkli bir uğraş göremiyorum. Tarih öğrenin mutlaka. Ben hep tarih okumak istedim maalesef okuyamadım.

3 Ekim 2017 Salı

Peyami Safa - Dokuzuncu Hariciye Koğuşu


  Peyami Safa'nın Türk Edebiyatına kazandırdığı en büyük eserlerden biridir. Okumayanınız kaldı mı bilmiyorum ama ben yine de önerilere ekliyorum.
  Konusu şöyle:

  • Fakir bir çocuk varmış. Dizinden rahatsız imiş bu çocuk. Bu çocuk kendisinden dört yaş büyük bir kıza aşık oluyor. Bu aşk beraberliğe dönüşmüyor. Bu sebepten ötürü gelen sıkıntılar ve heyecanların oluyor. Bu duygulardan ötürü çocuğun rahatsızlığı artıyor. Çocuk en son ameliyat ediliyor. 
Kitabın konusu bu şekilde. İlginizi çektiyse mutlaka okuyun derim. :)

En Güzel Hediye Kitap

   Arkadaşlarımıza, eşimize, dostumuza, kuzenlere, patrona ve daha nicelerine verilebilecek en güzel hediye kitaptır. Hediye verdiğiniz kişi kitabı sevmese bile hediye olduğundan dolayı okuyacak ve kitap okumanın zevkine tadına varmış olacaktır. Kitap en güzel hediyedir. İyi tanıdığınız birinin özelliklerine göre alırsınız kitabı. Karşınızdaki kişiye kağıt yaprakları olan bir bilgi hazinesi hediye etmek en büyük ödüldür bence.

Doğru Kitap Nasıl Seçilir?

   İnsanlar her kitabı okumaz. Seçer öyle okur. Ama bazen yanlış kitaplar seçeriz. Bizde size doğru kitap nasıl seçilir onu anlatmak için buradayız. Kitapları seçerken ilgi alanımıza göre seçeriz. Bir yıl içerisinde yüzlerce veya binlerce kitap basılıyor. Maalesef hepsi edebi bir nitelik taşıyor mu? Hayır tabii ki de öylesine baştan sağma yazılan yüzlerce kitap var. Tüm bu kitapların arasından doğru kitabı seçmek oldukça zordur. Kitaptan anlayan biri için bile sorun oluyor şüphesiz.  Öncelikle seçilen eserin insanda heyecan uyandıracak bir eser olması gerekir. Aksi takdirde kitabı yarım bırakıp atıyorsunuz yada zorla bitiriyorsunuz öyle değil mi ? Mutlaka bir kitap almadan önce yorumlarına bakmanız gerekiyor. Çünkü yorumlar kitapların kaderini belirler. Şu sohbeti yaparken aklıma gelen bu söz harika değil mi sizce de? Tekrar ediyorum. YORUMLAR KİTAPLARIN KADERİNİ BELİRLER. Kitap seçerken ilgi alanınıza bakın öncelikle. Sonra yorumlara göre hareket ediniz. Kitap seçimi oldukça zevkli ve heyecanlı bir iştir. Okuyanlar bilir. :)

Maddelerle Kitap Okumanın Yararları


  • Okumak zihnimizi geliştirir.
  • Karar alma yeteneğimizi geliştirir.
  • İnsanı olgunlaştırır.
  • İnsanı erdemli yapar.
  • Hayal gücümüzü katlayıp büyütür.
  • Toplumsal ilişkilerimizi geliştirir.
  • Dünyaya bakış açımızı farklı kılar.
  • İş hayatımızdaki başarımızı artırır.
  • Eğitim hayatındaki başarıları artırır.
  • Genel kültürümüzü geliştirir.
  • Etkin ve etkili bir insan olmamızı sağlar.
  • Anlama gücümüzü artırır.
  • Konuşma yeteneğimizi geliştirir.
  • Düşünme yetimizi artırır.
  • Kelime hazinemizin kapasitesini artırır.
  • Güvenilir bir çevre seçer insan kendine.
  • Kitap okumak bilge yapar.
  • Hayatın şekeridir kitap.
  • Zihnimizi oldukça açar.
  • Okumak stresimizi azaltır.
  • Kitap okumak yaşamak için bir sebeptir.
  • Gezme duygusunu canlandırır.
  • Merak duygusunu geliştirir.



Kitap insana her alanda lazımdır yani. Kitaplarla olun. :)

Kitap Okumanın Yararları

  Okumak güzel şey. Okuyan bir insan, olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenir. Kendine olan güveni artar. Düşünce hazinesini geliştirir. Geniş bir bakış açısı elde eder. Olayları daha titizlikle inceler ve görmediklerini yani gözden kaçırdıklarını görür.
 
   Zengin kelime dağarcığına sahip olur. Bu sayede bir konuşma esnasında kelime oyunlarına başvurarak etkileyici bir konuşma yapısına sahip olur. Her alanda kazanır. İnsanların ilgisini çeker. İnsanlar ile temasları güç kazanır. Daha fazla kelimeyle düşünür. Kültür düzeyi  baya bir yükselir.

   Boş zamanlarını boş işlere ayırmadan geçirmek için gerekli bir ihtiyaçtır kitaplar. Toplum içinde etkili bir kişiliğe sahip olmak için araçtır kitaplar. Öyle dediğim için yanlış anlaşılmasın ama kişiler toplum için değil kendisi için okumalıdır. Öğrendiği bilgi tabii ki topluma fayda sağlayacak lakin en büyük katkı kendisine olacaktır. Bu yüzden kendiniz için okuyun. Eğitim seviyenizin artması için okuyun yani kendinizi eğitmekte bir araçtır kitaplar. Kitap okuyarak zaman geçirmek zamanı altına dönüştürmek demektir. Yanlış anlaşılmasın kitaplar altından daha değerlidir. Her zaman kitaplarla kalın, kitaplarla uyuyun ve kalkın.

Kitap Üzerine Söyleşi

   Kitap okumak en etkili öğrenme yolu diyebiliriz. Gelişmiş ülkelerin sahip oldukları bilgiler kitaplar sayesindedir. Kitap okumanın avantajlarını her alanda yaşamaktadırlar. Geri kalmış toplumlarda kitap okuma oranı yok denecek kadar azdır. Geri kalmış toplumlar zamanlarını yararsız işlere harcamaktadırlar. Okuma alışkanlığı her bireyin sahip olması gereken bir alışkanlıktır. Kitap okumak kültürleşme için büyük bir adımdır. Dünyanın öbür ucundan yazılan bir kitap bize ulaşıyor ve biz bunu okuyoruz. Hem yazılan yerin coğrafyası hakkında hemde gelenek ve görenekleri hakkında bilgi edinmiş oluyoruz. Kitap, gazete, dergi elimize ne geçerse okumaktan çekinmemeliyiz. Kitaplar bizi biz yapan unsurlardır. Kitaplar bir dost, bir arkadaş, bir sevgilidir. Kitaplar eskimez. Nesilden nesile aktarılacak tazelikte kalırlar. Kitapların dili anlayabileceğimiz en güzel dildir.
 
   Teknoloji, sağlık, psikoloji gibi dallar gelişimini kitaplara borçludur. Kitaplar birikim sonucu oluşan bilgiler topluluğudur. Bilgiler hazinesidir. Bilmek en güzel şeydir. Öğrenme duygunuzu hiç yitirmemeniz dileğiyle.

J.K Rowling - Harry Potter Serisi



Harry Potter'ı herkes bilir. Peki ya kitaplarını okudunuz mu? Sadece filmlerini izlemek yeterli değildir. Harry Potter her satırıyla akıllara kazınan bir seri, şaheser. Sırasıyla seri şöyle oluşuyor;

  1. Harry Potter ve Felsefe Taşı
  2. Harry Potter ve Sırlar Odası
  3. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
  4. Harry Potter ve Ateş Kadehi
  5. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
  6. Harry Potter ve Melez Prens
  7. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: 1.Bölüm
  8. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: 2.Bölüm
  9. Harry Potter ve Lanetli Çocuk

John Steinbeck - Fareler ve İnsanlar


Amerikan realist yazar John Steinbeck'in en çok okunan eserlerinin başında şüphesiz fareler ve insanlar geliyor. İki çiftlik işçisi var, Amerikan taşrasında bu iki işçinin yaşadığı insanlık serüveni anlatılıyor. Çok güzel, akıcı, bir solukta bitirebileceğiniz bir kitap. Kitaplığınızda olmazsa olmaz bir eser. Şiddetle tavsiye ediyoruz. :)

Kitap Satın Almak İçin Site Önerileri

 Ben kitaplarımı genelde kitapyurdu adlı siteden tayin ediyorum. Çünkü hızlı ve güvenilir. Kampanyalar oluyor. Mesela 50 liralık kitabı 30 lira gibi bir fiyata alabiliyorsunuz. İdefix , D&R de öneriler arasında. Dediğim gibi kitapyurdu en iyisi bana göre. Üç kargo seçeneği sunuyor. MNG, Yurtiçi, Aras kargo. Bunlardan en hızlısı aras kargo. MNG ile sorunlar yaşayabilirsiniz. Yurtiçi de hızlı. Kitaplarla kalın :)

John Steinbeck - Gazap Üzümleri



   Amerika'nın 1930'lu yıllarındaki ekonomik krizi ve insanlığı güzel bir şekilde ele almış bir eser. Akıcı bir üsluba sahip yazar. Her kitaplığın ihtiyacı olan bir kitap.

TEKNOLOJİ BLOGUMUZ AÇILDI!!

Teknoloji hakkında bilmeniz gerekenler, telefon ve bilgisayar önerileri gibi aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir blog sizleri bekliyor. Bir tık uzağınızda sadece :)

LİNK: https://teknolojikyasamak.blogspot.com.tr

Güzel vakit geçireceksiniz. :)

Kitap Okuma Oranı Düşük Olan Bir Ülkede Neden Böyle Bir Blog?

Kitap Okuma Oranı Düşük Olan Bir Ülkede Neden Böyle Bir Blog?

Amacımız kitap okuyan sayısını artırmak, kitap okuma hevesi aşılamak. Tabii öncelikli amacımıza gelmiş olursak, kitap okuyanlar için açtık bu blogu. Kitap hayal gücümüzü zenginleştirir. Düşünme potansiyelini artırır. Sloganımız şu Okuyun, Okutun, Zenginleşin!


Yaşar Kemal - İnce Memed


Cumhuriyetin ilk yıllarında geçiyor. Anadolu'nun geri kalmışlığını, cahilliğini, köy hayatının sefaleti ve ağaların hakimiyetine isyan bu kitabın konularındandır. Mutlaka okuyunuz. :)

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK - NUTUK


 Atamız'ın büyük eserini okumayanlar ne yazık ki halen var. Yeni kitap arıyorsanız mutlaka bununla başlayın. O zamanlar ve gelecek hakkında mükemmel yazmış Atatürk. Fazla söze gerek yok okuyun.:)

Yılmaz Özdil - Adam


  Yılmaz Özdil'den harika bir eser. Okumadıysan okumanız şart diyoruz. Yılmaz Özdil şöyle diyor:
"Her 'kadın' kadın ama her erkek adam değil".